Thursday, June 5, 2008

CYC oh CYC....Oh I See!

Dalam kehangatan liputan SUKMA di Terengganu, akhbar-akhbar utama masih tetap juga memberi perhatian kepada kemelut yang melanda penganjuran Champions Youth Cup (CYC) antara KBS-GGL-FAM. Kemelut kini lebih terarah kepada tafsiran isi kontrak yang termaktub di dalam perjanjian antara KBS-GGL. Dalam situasi terbaru nampaknya KBS seolah-olah ingin menghalalkan penganjuran CYC di Malaysia setelah dilaporkan oleh media bahawa sejumlah RM8juta telah dibayar kepada GGL bagi penganjuran untuk tahun 2008.
Apa dah jadi ni? Takkan la peguam sebelum ni dan peguam sekarang tak dapat memahami terma yang termaktub dalam kontrak berkenaan. Atau adakah kerana KBS dalam situasi terpaksa kerana duit dah dilepaskan kepada GGL, nak tarik balik, mungkin akan menambah masalah kerana perlu membayar balik dalam bentuk gantirugi?
Dalam keresahan rakyat dengan kenaikan mendadak harga petrol dan diesel sehingga 40%, duit dilonggokkan begitu mudah sekali tanpa sebarang manafaat utk rakyat? Nak suruh gunakan bahasa yang molek lagi ker?
Rakyat disuruh dan dipesan untuk belanja dengan berhemah, berjimat cermat, tapi kerajaan membelanjakan duit rakyat dengan senang lenang macam duit tu bapak diorang yang punya? Mana perginya Kepimpinan Melalui Teladan, cakap lain buat lain, cakap tak serupa bikin. Terima kasih kerana kerajaan telah menganugerahkan kesejahteraan, keamanan dan kemakmuran kepada rakyat jelata (Slogan pilihanraya - SEJAHTERA - AMAN - MAKMUR). Tradisi Membela Rakyat kini sudah bertukar menjadi TRADISI MEMBEBANKAN RAKYAT.

2 comments:

rizal hashim said...

Tepat sekali tuan...surat panjang lebar tuan masih saya simpan

KakiBola said...

no worries rizal...its only my humble opinion.