Friday, August 28, 2009

Al-Fatihah Buat Kapten (B) Abdul Halim Abdul Hamid

Sebaik sahaja sampai di rumah dari solat sunat tarawih semalam, kakibola menerima sms dari saudara Hafizal Hamad yang menyampaikan berita tentang kembalinya ke rahmatullah, Kapten (B) Abdul Halim Abdul Hamid di hospital Kangar akibat serangan sakit jantung. Pemergian beliau sudah tentu satu kehilangan kepada warga bolasepak, khususnya warga pengadil. Pengalaman yang dimiliki beliau di peringkat tertinggi tatkala dilantik sebagai pembantu pengadil di pertandingan bolasepak Piala Dunia di Perancis, sudah tentu telah sempat dikongsi bersama dengan pengadil-pengadil bolasepak yang lain yang seangkatan dengannya. Kali terakhir kakibola bertemu allahyarham ialah semasa Kejohanan Sukan Antara Staf Universiti di Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Kuala Terengganu.
Al-Fatihah untuk arwah dan sama-sama kita doakan semoga rohnya ditempatkan bersama-sama para solihin dan anbia. Wallahualam.

1 comment:

whatever said...

Nk tnya...family dya tinggl di mana ye?...saya nk cari anak dye..nur alya haifa...kawn baik sye masa skolah rendah dulu...cmne nk cntct ank dye