Wednesday, July 29, 2009

Rombakan Liga - T-Team Mangsa Cemburu?

Tatkala kakibola membuka mukasurat 59 akhbar Kosmo terbitan Rabu 29 Julai 2009, kakibola tidak terkejut sangat dengan kenyataan jurulatih T-Team, Che Ku Marzuki Che Ku Mohd Nor, betapa beliau dan keseluruhan anggota pasukan T-Team yang dinaungi oleh Majlis Sukan Negeri Terengganu itu dalam keresahan dan kebingungan. Apa habuan nasib mereka dalam Liga M 2010 masih menjadi teka-teki sehingga Isnin ini apabila Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM yang dipengerusikan oleh "musuh" mereka bakal bersidang dan membuat keputusan.
Kakibola masih teringatkan perbualan dengan seorang pemain senior pasukan T-Team dan juga seorang pegawai mereka betapa pasukan T-Team dicemburi oleh "abang" mereka kerana mendapat layanan (perbelanjaan) yang lebih baik.
Jika faktor ini diambil kira kakibola tidak hairan jika pasukan kelab yang mencuri tumpuan dalam tahun pertama mereka dalam kancah Liga Premier 2009 ini bakal kehilangan status elit setelah berhempas pulas mencipta kegemilangan dalam arena bolasepak tanahair. Segala perbelanjaan, usaha dan kerja-keras yang dilakukan selama ini hanya akan tinggal sia-sia akibat perasaan cemburu pihak yang tidak bertanggungjawab. Apapun untuk pengurusan T-Team dan juga pemain-pemain, teruskan usaha dan ciptakan kejayaan, insyaAllah pengiktirafan sebenar akan menjelma jua, insyaAllah. Wallahualam.

1 comment:

Anonymous said...

hmm...

kesian jugak kat t-team ni kalau FAM rombak. mungkin akan dicicirkan...